Jövőkép Stúdió - Bodor Anita
info@jovokepstudio.hu

A Tarot, mint önismereti eszköz

Egy kártya, amely számomra az önismeret kiváló eszköze. Nem jóskártya. Egy ősi bölcseleti rendszer, aminek segítségével választ kapunk a bennünket foglalkoztató kérdésekre. A tudat alatt rejlő információkat, megoldásokat hozza felszínre. Én Crowley-Thoth Tarot kártyájával dolgozom.

Aleister Crowley, akit az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb mágusaként emlegetnek, saját Tarot kártya sorozatot hozott létre, mely stuktúrájában és értelmezésében más, mint a hagyományos tarot kártyák felépítése és üzenete. A Crowley-Thoth Tarot az asztrológiát, a numerológiát és a vizualizációt kapcsolja össze különböző filozófiák szimbolikájával. A kártyalapok sokszínű szimbolikája lehetővé teszi a legmélyebb értelmezést, hiszen a 78 kártyalapon csaknem 1200 szimbólum található.

A Lady Frieda Harris képzőművész által megalkotott grafikák színvilágukban és szimbolikájukban különlegesek és egyediek, melyek elengedhetetlenül fontosak a megértéshez.

A Tarot 78 kártyalapot tartalmaz. Ebből 22 lap alkotja az úgynevezett nagy arkánumot, amelyet Királyi útnak is hívnak, 56 kártyalap pedig a kis arkánumot. A nagy arkánum az ember fejlődését és spirituális életútját jelképezi, míg a kis arkánum ennek részleteit, megvalósulásának módját fejti ki a négy elem, a föld (cselekvés), a víz (érzelem),
a levegő (gondolat) és a tűz (akarat) minőségében.

„Amint fent, úgy lent, amint bent, úgy kint, amint kicsiben, úgy nagyban.”

Minden lapnak megvan a maga jelentése, hatása, ereje és kisugárzása. Ha ezt összefüggésbe hozzuk életünknek azzal a területével, amelyik éppen foglalkoztat bennünket, akkor a kártya üzenete segít a helyzet megoldásában.

A Tarot útmutatást ad az érdeklődő számára, segítségével megérthető, mi miért történik velünk, mit tehetünk, milyen út áll előttünk, hogyan fejlődjünk életünkben. A kártya hasznos segító, amíg a kérdező nem teszi tőle függővé az életét. Nagyon fontos tehát tudni, a Tarot irányt, utat mutat, de a döntés mindig az egyénen múlik.

 

(Forrás: Gerd B. Ziegler: Tarot Az életbe vezető út; A Crowley tarot dióhéjban: Útmutató könyv)

 

Szeretettel várlak Jövőkép Tarot – önismeret fejlesztő útmutatásra!  https://jovokepstudio.hu/jovokep-tarot/jovokep-tarot-utmutatas

Bodor Anita Jövőkép beszélgető, coach

life- és business coach, okleveles andragógus, felnőttképzési szakértő, tréner

Mobil: +3630/487-0025 E-mail: info@jovokepstudio.hu

Helyszín: 6000 Kecskemét, Horog utca 6.