Jövőkép Stúdió - Bodor Anita
info@jovokepstudio.hu
Tegyünk a boldogabb párkapcsolatért!
2019-04-30

Párkapcsolati válság, megcsalás, társas magány, kapcsolatfüggőség, válás és még sorolhatnánk az együttélés során felmerülő helyzeteket. Sokszor megkérdezem a téma kapcsán a hozzám fordulóktól, hogy szerintük mi a jó párkapcsolat titka? Ahány ember, annyiféle válasz. Mindenki mást tart fontosnak. És ez így van jól. Ám ha tudatosan akarjuk a párkapcsolatunkat működtetni, illetve felismertük, hogy rajtunk múlik a javítása, akkor érdemes bizonyos szabályokat, működési elveket megismernünk.

Füst Milán sorai tökéletesen szemléltetik a lényeget. Ő ugyanis egy négylábú asztalhoz hasonlítja a házasságot (párkapcsolatot). A stabilitást a négy láb adja. Ha azonban billegni kezd valamelyik láb vagy esetleg rövidebb lesz, illetve hiányzik, ott már bajok vannak.

„Először is szeretnetek kell egymást. Másodszor hasonló kell, hogy legyen az életstílusotok. Harmadszor meg kell értenetek egymást szexuálisan. S negyedszer, a házasság gazdasági kapcsolat is. A négy láb tehát a szeretetteli lelki kapcsolat, a második a szellemi hasonlóság (életstílus), a harmadik a kölcsönös, kielégítő szexualitás, a negyedik a gazdasági közösség és bizalom.” (Füst Milán)

Szeretettel teli lelki kapcsolat, hasonló életstílus – hasonló szellemiség, mindkét fél igényeit kielégítő szexualitás, gazdasági közösség – anyagi egyetértés a kulcsszavak. És innen tudunk elkezdeni dolgozni, ha igényled. Ha a célod a boldog élet és a jól működő párkapcsolat.

 

Szeretettel várlak párkapcsolati coaching beszélgetésre: https://www.jovokepstudio.hu/egyeni-coaching

Ha mélyebben érdekel a téma, iratkozz be párkapcsolati coching tréningükre: https://www.jovokepstudio.hu/coach-treningek/parkapcsolati-coaching

Ha érdekel a Life coach képzésünk, ahol segítővé válhatsz, ráadásul önismereted is erőteljesen fejlődik: https://www.jovokepstudio.hu/coach/life-coach-kepzes

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a bejegyzéshez...