Jövőkép Stúdió - Bodor Anita
info@jovokepstudio.hu
Szeress jól!
2019-03-30

Huszonéves gyönyörű lány. Sikeres az élet minden területén, kivéve… Mit tippeltek, mi lehet a gondja? A probléma elmondása szerint az, hogy valószínűleg ő hibásan működik és nem alkalmas a párkapcsolatra. Csak úgy ömlik belőle a szó. Segítő kérdéseim hatására kibontakozik a lényeg, a mindig hatékony asszociációs eszközök alkalmazásával pedig előjönnek a fontos részletek.

És szépen kialakul története. Nem a párkapcsolattal, a partnereivel van gond, hiszen általában csak az ismerkedés fázisáig jutnak el, majd a lány idő előtt kiszáll a történetből…

A probléma ugyanis a lány édesanyja, aki folyamatosan beleszól az életébe, kontroll alatt tartja ezt a területet, azt hangoztatva, hogy tökéletes párt kell találnia magának. Mármint az édesanya szerint tökéleteset:( A lány hitrendszere és negatív programjai lehetetlenné teszik az ismerkedést. Ráadásul a felsoroltak miatt olyan irracionális elvárások súlyait is cipeli, hogy szerencse, hogy nem roskadt még össze a teher alatt.

Olyan tipikus mérgező szülővel állunk szemben, aki folyamatosan elégedetlen és negatív gyermekével, állandóan felülbírálja, kritizálja döntéseit, cselekedeteit, abban a hitben él, hogy az ő feladata felnőtt gyerekén gyakorolni hatalmát. Ha kell, minősít (naná, hogy nem pozitívan), érzelmileg zsarol, egyáltalán nem megértő és nem támogató, hanem diktáló. A mi esetünkben a párválasztásnál érezhető erőteljesen ez a hozzáállás. Persze a családi életet is anyuka rendezi, felügyeli, uralja. Mivel főszereplőnk külön lakik már, sokszor ki tud lépni édesanyja „bűvköréből” és tudatosan meg is teszi ezt. Bőven elég, ha „csupán” a párválasztás folyamatait akarja levezényelni.

Mit lehet ilyenkor tenni? Először is fel kell ismerni, hogy felnőtt vagyok, képes és alkalmas az életre, akkor esetleg a párválasztást is megoldom, nem?

Másodszor, a szülő által beültetett negatív programokat, hitrendszereket felül kell írni. Majd szép lassan, jó néhány coaching ülés alatt, rendrakás az agyban, az érzelmekben, nagy felismerések általi rendeződés, és tudatos, határozott változtatás az édesanyával való kapcsolatban, a tőle való érzelmi függetlenség kialakítása.

A végeredmény egy kedves üzenet, melyben arról esik szó, hogy főszereplőnk megtalálta azt a férfit, akivel el tudná képzelni életét. Az édesanyja beleszólása nélkül:)

Ha szeretnél egyéni coachingra, tanácsadásra jelentkezni: https://www.jovokepstudio.hu/egyeni-coaching

Ha érdekel Life coach képzésünk, ahol segítővé válhatsz, ráadásul önismereted is erőteljesen fejlődik: https://www.jovokepstudio.hu/coach/life-coach-kepzes

Ha kíváncsi vagy párkapcsolati vagy gyerek coach tréningjeinkre: https://www.jovokepstudio.hu/coach-treningek/gyerek-coaching

https://www.jovokepstudio.hu/coach-treningek/parkapcsolati-coaching

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a bejegyzéshez...