Jövőkép Stúdió - Bodor Anita
info@jovokepstudio.hu
Miért érdemes life coachingot tanulni? Hogy tisztábban láss…
2019-07-11

Sokszor teszitek fel ezt a kérdést nekem. Mi van abban az esetben, ha valakiről kiderül, hogy nem alkalmas ezt tevékenységet művelni? Nos, a választ érdemes több szempontból is megközelíteni.

Először is: a képzés ideje alatt fejlődik önismereted, érzelmi intelligenciád, kommunikációs képességed, értő figyelmed, empatikus készséged és még sorolhatnánk. Az, hogy egész életünk az önismeret fejlesztésével telik (jó esetben), egyértelmű. Itt a mélységeket és magasságokat egyaránt megtapasztalhatod a program alatt. Ezt a célt szolgálja az ütemezés is: kéthetente találkozunk, hogy a tréningek során átéltek leülepedjenek. Tudtad, hogy az érzelmi intelligenciát úgy emlegetik, hogy a 21. század legfontosabb képessége? Mind magánéleti kapcsolatainkban, mind karrierünkben boldogulásunk kulcsa az érzelmi intelligencia, amelynek hasznos készségfejlesztő tantárgynak kellene lennie az iskolákban. Mivel annak idején sajnos nem tanították meg nekünk ezt, felnőttkorunkban jó lehetőség egy szakmai továbbképzés keretében elsajátítani mindezt. Ha csak ezeket viszed el a batyudban, már nyertél az üggyel.

Másodszor: sokan segítő szakmákból jönnek coachingot tanulni (pedagógusok, szociális területen-, közösségekben tevékenykedők, stb.). Közülük a legtöbben eljutottak már arra a szintre, hogy saját szakterületükön jól érvényesülnek, és szükségük van más eszközökre, új megközelítési módra, hogy töltődjenek, fejlődjenek és továbbra is jól végezzék munkájukat. Vagy éppen tudjanak váltani, ha kiégtek, elfáradtak. A coaching szemléletmóddal tudatosabbá, felelősségteljesebbé válhatsz, hatékonyabban tudsz teljesíteni, működni életed minden területén. Azt gondolom, hogy egy ilyen irányú fejlődés is csak a javadat szolgálja.

Harmadszor: a coaching alapjainak elsajátításával, a kérdezéstechnika használatával képes leszel másokból kihozni a legjobb megoldást. Persze csak akkor, ha ezt ők akarják és kérik segítségedet mindebben. Ha nem praktizálsz, akkor is képes leszel másokon segíteni. Ha hivatásoddá válik a coaching, akkor pláne.

Végül, de nem utolsó sorban: felnőttképzési szakemberként, de csak úgy magamtól is az élethosszig tartó tanulás híve vagyok. Mindig szükségünk van valami új ismeretre, tapasztalatra, ingerre, ami átsegít a jelenen, előrébb visz, formálja a jövőnket. Képzéseinket, programjainkat áthatja ez a szellemiség: az eddigi tudásodra, tapasztalataidra épülnek rá az új ismeretek, élmények.

Egy szó, mint száz: érdemes life coachingot tanulni, hiszen ez nem egy klasszikus képzés, ahol az elméletet átadjuk, a gyakorlatba bevezetünk és készen vagy. Mindehhez kellesz te, amit hoztál magaddal, amit innen el tudsz vinni és mindaz, amit hozzá fogsz tenni a jövőben, amikor kiléptél a Jövőkép Stúdió kapuján.

És ne feledd, a végzettség megszerzése után visszavárunk mentor műhelyünkbe, ahol támogatunk, ahol választ kapsz kérdéseidre, ahol újabb ismereteket és eszközöket kaphatsz, és további fejlődésben lehet részed, hogy egyre jobb segítővé válhass!

Ha érdekel a Life coach képzésünk, ahol segítővé válhatsz, ráadásul önismereted is erőteljesen fejlődik: https://jovokepstudio.hu/coach/life-coach-kepzes

Ha kíváncsi vagy párkapcsolati vagy gyerek coach tréningjeinkre:

https://www.jovokepstudio.hu/coach-treningek/parkapcsolati-coaching

https://jovokepstudio.hu/coach-treningek/gyerek-coaching

Ha szeretnél egyéni coachingra, tanácsadásra jelentkezni: https://www.jovokepstudio.hu/egyeni-coaching

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a bejegyzéshez...